Lactose assay in fluid milk by capillary zone electrophoresis using internal standard method

Authors

  • Miguel Giraudo Laboratorio Fisicoquímico. Carrera de Ciencia y Tecnología de los Alimentos. Universidad Nacional de Lanús
  • Juan Kulhawiuk Laboratorio Fisicoquímico. Carrera de Ciencia y Tecnología de los Alimentos. Universidad Nacional de Lanús
  • Sergio Fomicz Laboratorio Fisicoquímico. Carrera de Ciencia y Tecnología de los Alimentos. Universidad Nacional de Lanús
  • Irene Markowski Laboratorio Fisicoquímico. Carrera de Ciencia y Tecnología de los Alimentos. Universidad Nacional de Lanús
  • Héctor Sánchez Laboratorio Fisicoquímico. Carrera de Ciencia y Tecnología de los Alimentos. Universidad Nacional de Lanús
  • Juan Menéndez Laboratorio Fisicoquímico. Carrera de Ciencia y Tecnología de los Alimentos. Universidad Nacional de Lanús

Keywords:

lactose, fructose, internal standard, capillary zone electrophoresis, fluid milk

Abstract

The external standard method, used frequently in analysis, lacks accuracy since because of its characteristics the analytes to be determined never come into contact with the matrix. What is proposed in this work is the application of the internal standard method using fructose and capillary zone electrophoresis with indirect UV detection of the analysis of lactose in fluid milks.

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Published

2024-03-04

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How to Cite

Lactose assay in fluid milk by capillary zone electrophoresis using internal standard method. (2024). Ciencia Y Tecnología De Alimentos, 19(2), 24-27. https://revcitecal.iiia.edu.cu/revista/index.php/RCTA/article/view/697

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